8 Aralık 2011 Perşembe

Şeytan Erman Kunter !!!


Erman Kunter'in bir şeytanlık yaptığı falan yok elbette, gazetelerin başlıklarına özendim hepsi bu...

Yıl 1988
(Milliyet Gazetesi Arşivi)

F.Bahçe Basketbol Takımı Genç Yetenekler Arıyor


1956 yılı ve sonrası  doğumluysanız Fenerbahçe Genç Takımı'nda basketbol oynamak için geç kalmış sayılmazsınız...
Müracaat : Dere ağzındaki antrenman sahası.

Karakartallar


Beşiktaş tarihinde çok önemli, çok büyük yeri olan Şeref Bey'in (1933) vefatı nedeniyle Fenerbahçe ile oynayacakları karşılaşmaya fotoğrafta görülen simsiyah formalarla çıkan Beşiktaş'ın Karakartal olarak anılması bazı kaynaklarca bu döneme rastlar...Bazı kaynaklarda ise 19 Ocak 1941 pazar günü Beşiktaş'ın Şeref Stadı'nda Süleymaniye ile oynadığı maçta stadın Atatürk panosu bulunan tarafındaki tribününden yükselen "Haydi Karakartallar.Hücum edin Karakartallar" diye bağıran Mehmet Galin isimli bir balıkçının bu tezahüratının benimsenmesi ile bu sembol kabul görmüş ve hala kullanılmaktadır.

Galatasaray Basketbol Takımı Amerika'da


Yıl 1974, Galatasaray basketbol Takımı Miami'de düzenlenen bir basketbol turnuvasına davet edilmiş. Bu ziyaretle Galatasaray ABD'ye giden ilk Türk Basketbol Takımı olurken,sarı kırmızılılar ABD'de 10 gün kalmış.
Kafilede : Özer Salnur (Baba Özer), Süha Özgermi (Milli Çapkın / Yönetici), Bill Olheim (Antrenör), Cem Akdağ, Nusret Işılday, İzzet Sürücü, Nur Germen, Doğan Hakyemez, Cihangir Sonat, Can Tezgizman bulunurken Galatasaray'ın ABDli basketbolcuları Jan Gies ve Willie Williams kafileye orada dahil olmuşlar.
Ne yazık ki o turnuvada sarı kırmızılıların kimlerle oynadıkları ve ne sonuçlar aldıkları konusunda bir bilgiye ulaşamadım.