2 Aralık 2011 Cuma

2 Yıl önceki Rüya Botaş'la Gerçek Oldu


Yaklaşık 2 yıl önce Cumhuriyet Spor'da yazdığım bir yazı bugün hayata geçti, Botaşsporlu bazı oyuncular bugün Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde yapılan bir organizasyonla organlarını bağışladılar. Bu yapılanın elbette benim yazımla bir ilgisi yok ama geç de olsa bir kulübün bunu hayata geçirmesi beni çok sevindirdi. Bunu yapanın Botaşspor olması beni şaşırttı mı ? elbette HAYIR !

Bu işte emeği geçen Gaziosmanpaşa Hastanesine, organizasyonda büyük pay sahibi olan sevgili Sinan Akyüz'e, organları bağışlayan sporcu kardeşlerime ve Sosyal Basketbol olgusunun ne olduğunu elinden gelen her fırsatta herkese gösteren sevgili dostum Abdullah Kutlu'ya binlerce kez teşekkürler.



S.Serdar Gürel



Sosyal Basketbol II

Hazır TBBL maçlarına ara verilmişken ısrarla üzerinde durduğumuz ‘sosyal basketbol’ konusunu biraz daha ele almakta yarar olduğunu düşünüyorum. Birçok yazımda basketbolcularımıza işin sosyal tarafıyla ilgili çağrılarda bulunurken ‘acaba ben kendi adıma neler yapıyorum’ diye sorararak doku ve organlarımı bağışlama kararı aldım. Bu bağışı gerçekleştirmek üzere gittiğim Hikmet Büyükkuşoğlu Sağlık Ocağı personelinin anlattıkları organ bağışı konusunda ülke olarak ne kadar geride olduğumuzu, bu konuyla ilgili birçok şeyi ne kadar yanlış bildiğimizi acı bir şekilde ortaya koydu. Basın yayın organlarından takip ettiğimiz gibi bir organ bağışı birçok kişiye umut ışığı olabiliyor ve onları hayata döndürüyor. Durum böyleyken bir sporcumuzun doku ve organ bağışı kampanyasına katılması birçok kişiye örnek oluşturacaktır. Bunun ilan edilmesi asla bir reklam değil, aksine toplumun dikkatini bu konuya çekmek için yapılacak çok onurlu bir davranıştır. Futbol takımlarının zaman zaman sahaya pankartlarla çıktığını biliyoruz. Bazen erkek basketbol takımlarının da sahaya bu şekilde çıktıklarına şahit olduk. Acaba bayan basketbol takımlarımızın da TBF’nin desteği ve öncülüğünde karşılaşmalara sosyal mesajlar içeren pankartlarla çıkması yerinde olmaz mı? Örneğin F.Bahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, G.Saray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz ve Beşiktaş Cola Turka Bayan Takımı İdari Menajeri Murat Kurdoğlu bir araya gelseler ve yönetimlerini ikna ederek kadınlara uygulanan şiddet için, engelli ve kimsesiz çocuklarımız için, Lösev, Akut, TSK rehabilitasyon merkezleri ve organ bağışı için oluşturulan kampanyaların bazılarına ortaklaşa olarak katılsalar hem ‘ezeli rakip ebedi dost’ kavramının içini doldurmuş hem de diğer kulüplerimize ve toplumun geneline çok önemli mesajlar vermiş olmazlar mı? ‘Büyük’ olmak sanırım biraz da bu demek.



S.Serdar GÜREL ( CUMHURİYET SPOR / 06.01.2009)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder